2015. január 20., kedd

Valami ismét változik

2015. január 20. Sebestyén napja


Ezt az elkeseredett levelet küldtem sok ismerősömnek. Sok helyeslő válasz érkezett. Megnyugtatott. Mégis maradt bennem némi kétség, hogy értik-e szándékomat, elhatározásomat, döntésemet.
Megismétlem a levelet.  

Olvassátok: 

Kedves barátaim, ismerőseim!
Az utóbbi néhány évben olyan sok időt elvett tőlem a számítógép kezelése, hasznosnak hitt tartalmának böngészése, hogy el kellett döntenem mit kezdjek az időmmel. Keveset olvasok, beszélgetek, várom a hírt, az üzenetet és kezdem elhinni, hogy felgyorsult a világ. Pedig az ugyanolyan lassan jár, mint eddig, csak az idenézz-odanézz figyelemelterelés szűkítette le a világot, hogy faltól-falig dobált. 

Ezen változtattam és a facebook nevű szellemi agypántot elvetettem. Szeretnék ismét papírra írni levelet, borítékolnám s várnám a választ. Természetesen marad még a személyi számítógép adta lehetőségek közül néhány, amiről gyermekkorunkban még nem is álmodoztunk, de majd azokkal is megbirkózom és az időt visszaengedem az életembe.

Ismét olvasok, ahelyett, hogy lesném hányan lájkolták a híreimet, ki mit gondolt a politikusokról, tetteikről, miközben szelektív gondolkodást erőltetnek magukra hirtelen tett elhatározásaik segítségével. Szerveződni, szervezkedni eddig csak azoknak sikerült, akik többé-kevésbé ismerték egymást. Ma már ismeretlenek buzdítják egymást, vagy szakítanak megszokásaikkal, elektronikus üzeneteikkel. Felületes, felelőtlen, figyelmetlen kapcsolatok szervezik tömeggé az embereket. Én ebből szeretnék kimaradni.

Tehát, egyenlőre marad a honlapom, ahol hirdethetem programjaimat, amit bárki meglátogathat, ha arra jár. Marad a levelezés, amely csak grafikát, plakátot, kottákat, verseket és egyéb irodalmi alkotást hord. Marad a telefon, ha hirtelen, vagy épp sürgősen kell valamit elmondani. És a posta szép lassan családtagként viszi-hordja leveleinket, hogy az idő ismét megkapja a neki járó tiszteletet.

Köszönöm megértő figyelmeteket
Üdvözlettel 


Dinnyés József

2 megjegyzés:

  1. Azzal együtt, hogy én is egyetértek az általad leírtakkal, nagyon hiányzik a kedves gyermekkori képpel indított facebook oldalad. Nekem ugyanis még nem sikerült ledobnom a "szellemi agypántot". Szellemi agypánt - micsoda remek kifejezés! A facebook mostanra valóban azzá vált, pedig akár jó dolog is lehetne, csak sajnos sokan visszaélnek a lehetőségeivel. Hatalmas önuralom kell hozzá, hogy az ember ne vesszen el a részletekben,és kellő lendülettel át tudjon lapozni számára érdektelen dolgokat. Én még "tréningezek" egy kicsit...

    VálaszTörlés
  2. Kedves Ismeretlen!

    Köszönöm együttérző bejegyzéseid.
    Sajnos nem tudom kihez van szerencsén és így nem tudok igazám örülni.

    Kérlek fedd fel magad, talán lennének közös témáink.

    Békességet
    Dinnyés József

    VálaszTörlés